Wedstrijd info Jeugd

Informatie jeugdwedstrijden!

Ook dit jaar organiseert HSV-de Rietvoorn met veel plezier weer wedstrijden voor de jeugd en we hopen jou dan ook graag te zien! Ben jij 17 jaar of jonger en vind jij het leuk om te vissen, of wil jij het graag leren? Dan ben jij bij ons van harte welkom!

Elke donderdagavond worden er weer wedstrijden gehouden op de volgende datums en plekken:

01 juni 2017 Alteveer
08 juni 2017 Stadshagen
15 juni 2017 Alteveer
22 juni 2017 Stadshagen
29 juni 2017 Alteveer
06 juli 2017 Stadshagen
reserve 13 en 20 juli 2017 Stadshagen

Vòòr 18.30 verzamelen alle wedstrijddeelnemers bij de desbetreffende verzamelpunt waarnaar er geloot en gevist wordt! Het verzamelpunt voor in Alteveer is de vijver die ligt aan de Jan Tooropstraat bij de Reckebrug (zie kaart links). In Stadshagen verzamelen we bij de vijver voor de garageboxen van Residentie de Stadshaghen, de ingang is aan de Dikkersstraat (zie kaart recht)!

Niet alleen zijn de jeugdviswedstrijden leuk, gezellig, competitief, een mooie buitensport, spannend en leerzaam, maar ze zijn ook GRATIS en je kunt er mooie geldprijzen en bekers winnen!

Er is nu ook een nieuwe prijs geïntroduceerd: “Wie vangt de zwaarst gewogen vis in de competitie” Heb jij tijdens de viswedstrijd een mooie zware vis gevangen? Geef dit aan tijdens het wegen en misschien ben jij wel diegene die deze mooie prijs in ontvangst mag nemen aan het einde van de competitie.

Spelregels Jeugdwedstrijden!

Om een zo eerlijk mogelijk wedstrijdverloop te krijgen moet er aan bepaalde wedstrijdregels gehouden worden. Deze lees je hieronder!

De viscompetitie wordt ingedeeld in 2 leeftijdscategorieën, deze zijn: t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar!
Bij de leeftijdscategorie t/m 12 jaar is het toegestaan dat de begeleider zijn visser helpt, maar let wel op: zo minimaal mogelijk! Het is de bedoeling dat de deelnemer(ster) zelf vist en niet de begeleider! Alleen bij optuigen/opruimen van de hengelsportspullen, onverwachte problemen en (als het echt niet anders kan bv) bij het onthaken van de vissen of scheppen van een grotere vis mag er hulp worden geboden! De hengellengte in deze categorie is max 8 meter.
Bij de leeftijdcategorie 13 t/m 17 jaar is het de bedoeling dat de wedstrijdvisser zoveel mogelijk zelf alles doen, Alleen bij het optuigen/opruimen mag er geholpen worden door de begeleider! Zijn er toch ongewenste problemen dan zijn er wedstrijdleiders van HSV de Rietvoorn aanwezig, die de deelnemers graag willen helpen en ondersteunen! De hengellengte in deze categorie is max 9,5 meter.

Vooraf aan de wedstrijd wordt er geloot om de visplek; hierna kan iedereen rustig hun nummer aan de waterkant opzoeken, waarna het visgerei kan worden klaarmaakt voor de wedstrijd.

Je vist anderhalf uur met een vast stok met daaraan een lijn, dobber, loodjes en een enkeltandige haak. Aan de haak mag met verschillende soorten aas gevist worden zoals bv: maden (geen gekleurde), brood of pieren Er mag gepast worden bijgevoerd met speciaal daarvoor bestemd lokvoer.

Er wordt gevist op witvis: snoek, snoekbaars en paling tellen niet mee! De wedstrijd begint na het horen van het eerste claxon-geluid en eindigt bij het tweede, hierna mag er niet meer verder worden gevist en kan er worden begonnen met opruimen van de hengelspullen. De vis die tijdens de wedstrijd gevangen is moet worden bewaard in een leefnet, deze dient in het water te liggen totdat de wedstrijdleiders zijn gearriveerd om ze te wegen. Wordt er een grote vis gevangen, dan dient deze zorgvuldig en met een schepnet geland te worden waarnaar het , na het onthaken, voorzichtig in het leefnet geplaats kan worden. Zorg altijd ervoor dat je respectvol en voorzichtig met al je gevangen vis omgaat en laat geen rommel achter in het water of op je visplek!

De visser die het meest kg vis gevangen heeft in zijn categorie wordt winnaar, de één na beste wordt tweede en enzovoort. Aan het eind van de wedstrijd wordt de stand opgemaakt en de prijzen per categorie uitgereikt. Het komt voor dat er meerdere vissers hetzelfde gewicht bij elkaar vangen, de plek voor de geldprijzen wordt dan doormiddel van een toss bepaald.

Bij elke wedstrijd zijn er punten te verdienen; 1ste plek 250 pnt, 2de plek 240 pnt, 3de plek 230 pnt en enz.. (Bij gelijk aantal gewicht krijgt men hetzelfde aantal punten) Diegene die de meeste punten behaalt heeft aan het einde van de viscompetitie mag zich de Kampioen van Ommen noemen in zijn categorie en krijgt de grootste beker! Let er wel op dat de twee slechtste wedstrijden worden weggestreept! Als het voorkomt dat op het eind van de competitie evenveel punten behaald is door meerdere hengelaars, dan wordt de rangschikking bepaald doormiddel van de meest en hoogst behaalde resultaten in de onderliggende wedstrijden! Er zijn vijf bekers per categorie te verdelen!

Komen er toch onreglementaire gebeurtenissen voor tijdens het wedstrijdgeheel die gecreëerd wordt door de wedstrijdvisser of van de verantwoordelijke oudere dan kan de wedstrijdleider maatregelen nemen, dit kan zijn: teruggooien van de visvangst, diskwalificatie v/d wedstrijd of diskwalificatie competitie!

Het kan zijn dat tijdens de viswedstrijden filmpjes en foto’s gemaakt worden van de deelnemers door HSV de Rietvoorn! Deze kunt u weervinden op onze site en andere media instanties! Het is niet alleen leuk voor de deelnemer zelf om een mooie enthousiaste actie foto/filmpje weer te zien, maar ook is dit leuk voor andere visliefhebbers! Mocht u om een reden het niet op prijs stellen dat er foto/filmmateriaal gemaakt wordt van uw kind/pupil dan dient u dit voor de wedstrijd aan de wedstrijdleider te melden.

Wij hopen samen met jou op een super leuke, leerzame en gezellige jeugdviscompetitie! Vang ze en tot gauw!

Deelname aan de wedstrijden die georganiseerd worden door HSV de Rietvoorn zijn geheel voor eigen risico.